Talk to Jesus Christ as if he knows the reasons whyPraise the one who left you broken down and paralyzed
He did it all for you
He did it all for you

Kvalitetsproblem

Idag var det min sista arbetsdag på Glocalnet. Det kändes både vemodigt och väldigt bra. Nu är det dags att vidga mina vyer och testa på någonting nytt.

Is every issue black or white?

Debatten som har startats i det här inlägget intresserar mig väldigt mycket. Det är skrivet av Tyra som både bloggar och driver en smyckesshop. Hon anser att man INTE ska köpa plagierade märkeskläder och poängterar att hon inte kommer använda sina Louboutin-skor (som kostar mer än 6000kr) "så länge det springer omkring massa fjortisbrudar på Stureplan med röda sulor…". Dessa skor som hon refererar till ser likadana ut som hennes egna men kostar betydligt mindre. Personlingen tycker jag att det är extremt tråkigt för designers som lägger ner både tid och arbete på någonting som några månader senare finns att köpa för en tiondel så lite. Sedan finns de dem som "bara" plagierar designen och utseendet snarare än varumärket. Men det är inte heller det, som är poängen med det här inlägget, utan hon väljer att uttrycka sig om sån här sak. Bara för att HON har råd att köpa skor för flera tusen kronor så betyder inte det att alla har det. Men bara för den saken så blir det inte mer okej att kopiera någons design. Innan bloggen har jag svårt att tro att hon spenderade 6000 kr på skor och borde därför ha bättre förståelse för just människor som måste köpa den billigare kopian. Fick man välja mellan den äkta varan och kopian skulle majoriteten uteslutande välja den dyrare skon. Dels på grund av kvalitén men också på grund av faktumet att dyra märken tenderar att väcka positiv uppmärksamhet i vårat samhälle. Man blir "någon" med den äkta varan eftersom att "vem som helst" kan ju köpa kopian. 

Tyra driver som sagt även en smyckesshop med inte alls särskilt orginella och nyskapande smycken, men det är ju såklart ingenting som hon valde att tillägga. Det här inlägget om ett örhänge postades för några månader sedan och är en EXAKT kopia på ett örhänge som Rihanna bär på bilden (vars designer är okänd för mig än så länge). Jag tycker att det skriker hyckleri om henne och förstår inte hur hon tänkte när hon skrev det där. Hon är väl den sista som ska tala negativt om plagiering?

wat

Igår var det en tjej på krogen som gick fram till mig och frågade om jag ville ha en trekant med henne och en kille. Hardcore.

Sucker love I always find, someone to bruise and leave behind

Sucker love, a box I choose
no other box I choose to use
another love I would abuse
no circumstances could excuse

Your halo slipping

Fortfarande asbra.

Easy come, easy go

Varför är det tillgänliga så jävla tråkigt?

We don’t have a democracy

Ikväll reser jag tillbaka i tiden tillsammans med mina arbetskamrater. 70talet är slutdestinationen.

JC


RSS 2.0